title

text

Flexicare (Groep) Limited Acquisitie van Medisize B.V.

Datum: 22-11-2017

Flexicare (Groep) Limited (“Flexicare”), een toonaangevende Britse fabrikant van medische hulpmiddelen, is verheugd aan te kondigen dat het Medisize B.V. heeft verworven van een onderdeel van Phillips-Medisize, LLC (“Phillips-Medisize”).

Medisize B.V. is een fabrikant gespecialiseerd in het leveren en distribueren van een breed assortiment ademhalings- en anesthesieproducten voor kritieke zorg, neonatologie, noodgevallen, thuiszorg en radiologie (“Airway Management”). De overname van Medisize B.V. omvat alle activiteiten in Nederland, en haar dochterondernemingen in Duitsland en Italië.

Deze transactie biedt Flexicare een grotere aanwezigheid op het Europese vasteland, ondersteund door de verkoop- en distributienetwerken van Medisize B.V. in drie Europese regio’s. Het verkrijgen van Medisize B.V. is een aanvulling op het wereldwijde productportfolio van Flexicare, wat zorgt voor een grotere keuze en dekking voor bestaande en nieuwe klanten.

De verkoop van Medisize B.V. door Phillips-Medisize stelt beide organisaties in staat zich te concentreren op hun verschillende expertisegebieden en beter te voldoen aan de behoefte van hun verschillende klantengroepen. Het overgenomen bedrijf omvat geen van de contract manufacturing en design consultancy bedrijven van Phillips-Medisize in Nederland, Tsjechië of elders.

Flexicare Managing Director Hash Poormand zegt over de deal:
“Deze transactie onderstreept ons streven om in heel Europa toonaangevend te zijn op het gebied van airway management en anesthesie, met de mogelijkheid om de markt op grote schaal te leveren en service aan te bieden.

“De snelle organische groei die we hebben genoten als gevolg van onze innovatieve productportfolio en recente acquisities, zal ons verder laten reiken en de combinatie van de twee bedrijven zal de waarde verhogen die Flexicare en Medisize B.V. leveren aan haar klanten en eindgebruikers. Verwacht wordt dat de overname onmiddellijk de omzetgroei zal versnellen en het totale winstgroeipotentieel voor Flexicare’s brede portfolio van anesthesie en airway management producten stimuleert. Spannende tijden in het vooruitzicht.”

Matt Jennings, CEO en President van Phillips-Medisize had het volgende commentaar:

“Wij denken dat dit een zeer positieve transactie is voor zowel Flexicare en Phillips-Medisize. De Airway Management-activiteiten sluiten nauw aan op de visie van Flexicare. De kracht en aanwezigheid van Flexicare in deze markt maakt dat ze goed gepositioneerd zijn om optimaal gebruikt te maken van het talent en de expertise van het airway managementteam om innovatieve oplossingen voor airway management te blijven bieden.”

Over Flexicare
Flexicare is een particuliere, toonaangevende producent en leverancier van medische hulpmiddelen met meer dan 40 jaar ervaring in de gezondheidszorg. Flexicare, met hun hoofdkwartier in het Verenigd Koninkrijk, is een belangrijke leverancier van de NHS en particuliere instellingen in het Verenigd Koninkrijk maar heeft ook een internationale aanwezigheid in meer dan 105 landen via aangestelde distributeurs en wordt ondersteund door haar eigen dochterondernemingen in de VS, het Midden-Oosten, India, China, Japan, Australië en Maleisië. Voor meer informatie ga naar www.flexicare.com
Contact

Medisize B.V.
Hoeksteen 72b
2132 MS Hoofddorp
The Netherlands

+31 (0)88 - 77 44 555
info@medisize.com

Onderdeel van